Zijn jullie het derde gezin dat aansluit?

Kinderen die samen opgroeien, gezinnen die samen groente verbouwen, energie opwekken en de opbrengsten delen. Steeds minder huislasten, steeds meer zelfvoorzienend. We gaan het nu echt doen, want we hebben een huis aangekocht in Friesland! We dachten dat we een derde gezin hadden gevonden, maar dat is toch niet gelukt. We zijn dus nog steeds op zoek. Wil jouw gezin bij ons aansluiten? Meld je dan aan.

Meer informatie en het aanmeldformulier

Over het huis

Na een lange zoektocht hebben we eindelijk gevonden wat we zochten. We hebben een grote gemoderniseerde boerderij in de buurt van Drachten gekocht met daarin drie volledig gescheiden gezinswoningen. Het zijn moderne huizen met A-label, die erg goed zijn onderhouden en instapklaar zijn. Daaromheen hebben we een lap grond van ruim 9.000 vierkante meter en een grote schuur van 400 vierkante meter die we willen omtoveren tot een multifunctioneel complex voor werken (bijvoorbeeld praktijk- en groepsruimte), familieleden die komen logeren en creatieve of bezinnende bezigheden (zoals een atelier, werkplaats en sport-, meditatie- en yogaruimte). In de buurt is een prachtig natuurgebied. De huizen zijn volledig gesplitst en hebben een eigen adres. De schuur en grond gaan we beheren op basis van mandeligheid. We vertellen je meer over de woning als je het formulier hieronder hebt ingevuld en vervolgens wordt uitgenodigd voor een videomeeting. Weet je nog niet wie wij zijn? Kijk dan eerst op deze pagina.

PS 1: We vragen je om niet zelf op zoek te gaan naar het huis via Funda en om niet onaangekondigd te gaan kijken. De overdracht is pas in januari en een bezoek is daarmee een inbreuk op de privacy van de huidige bewoners.Ā 

PS 2. We hebben de kosten voor de drie huizen eerlijk verdeeld en maken geen winst. Alle gezinnen hebben straks dezelfde rechten als het gaat om het gedeelde land en de schuur. We zouden uiteraard willen dat we de woning goedkoper konden aanbieden, zodat hij voor iedereen bereikbaar zou zijn. Dat gaat helaas niet in de huidige markt. We hebben wel veel mooie plannen, waardoor iedereen in de toekomst bij ons welkom is.

Over het proces

  • Wij verhuizen in januari naar onze boerderij. Het derde gezin kan in de maanden daarna aansluiten.
  • Vul het formulier in
  • Daarna ontvang je een reactie en plannen we een videobijeenkomst
  • Als het klikt ontmoeten we elkaar en de kinderen offline
  • Klopt het daarna nog steeds, dan kom je in januari langs voor 1 of meer dagen.
  • Hierna denken we er allemaal een paar nachtjes over en nemen we een beslissing!

Heb je serieus interesse? Vul het formulier in!

In deze checklist vind je onze uitgangspunten. Kun je ergens geen vinkje zetten? Dan heeft het waarschijnlijk minder zin om dit formulier in te vullen. Vooral de bereidheid om de veganistische leefwijze te ontdekken vinden we belangrijk. Dit is uiteraard voor iedereen een persoonlijk proces dat niet over een nacht ijs gaat, maar we zoeken wel een gezin dat de waarden die hierachter liggen onderschrijft. PS. Sommige mensen denken dat wij een soort heiligen zijn. Wees gerust, dat is niet bepaald het geval šŸ™‚ Wel zoeken we naar een gezamenlijke intentie en de wil om dingen te veranderen. De lat ligt dus hoog, maar we hoeven er nog niet overheen.

8 + 8 =

Volg ons

We moeten ontdekken hoe dat werkt, gemeenschappelijk leven. En het wordt een hele klus: voedselbos planten, schuur verbouwen. Wil je meeleven? We gaan nieuwsbrieven versturen en bloggen.